Înapoi
Acasă
Biblia

Ce este un apologet creștin?


Apologetul este persoana ce se angajează în mod regulat în studiul și practica "apologeticii". La rândul ei, apologetica este studiul și practica apărării unui sistem de crezuri, în cazul nostru, al credinței creștine biblice. Cuvintele acestea derivă din grecescul "apologia" (apărare) și "apologeo" (a apăra). Cuvântul grecesc se găsește în 1 Petru 3:15, textul în mod obișnuit folosit pentru a inspira apologetica.

Scopul apologeticii este de a oferi rațiuni, sau argumente în sprijinul crezurilor creștine. Aceste argumente pot fi, fie defensive, când se răspunde obiecțiilor aduse credinței creștine (de exemplu, "de ce îngăduie Dumnezeu răul?"), fie ofensive, când se aduce o pledoarie în favoarea crezurilor creștine (de exemplu, profețiile împlinite, sau dovezile învierii lui Isus).

Oricine ia în serios studiul și practica apologeticii poate fi numit un apologet. Desigur, există unii care sunt deosebit de înzestrați și dăruiți pentru această lucrare, și într-un sens restrâns la astfel de oameni ne gândim când vorbim de apologeți. Dar, într-un sens mai larg îl putem parafraza pe Moise, spunând că am vrea ca toți creștinii să fie niște adevărați apologeți!

Rob Bowman


Apologetică