Înapoi
Acasă
Biblia

Mântuit prin har


Cei păcătoși sunt scăpați de o moarte rapidă, subită, doar prin harul lui Dumnezeu. Toporul ascuțit al dreptății ar cădea pe copacul neroditor dacă Isus Cristos nu ar mijloci pentru el: "Scapă-l, Tată". Mulți dintre cei păcătoși, care îl acceptă pe Cristos, își dau seama că prin mila lui Dumnezeu au fost scăpați de moartea în păcat. John Bunyan a avut trei experiențe de neuitat în care Dumnezeu l-a scăpat de la moarte. Toate acestea s-au întâmplat înainte de a-L accepta pe Cristos în viața lui. El vorbește despre aceste experiențe în ilustrațiile sale Har din plin. De multe ori astfel de scăpări de la moarte, care au loc în viața noastră, țin să ne reamintească dragostea pe care o avem pentru Dumnezeu și durerea pe care am provocat-o. Oare nu ar trebui să ne reamintească Dumnezeu din când în când că-I aparținem Lui? Nu ar trebui să credem că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuirea? (2Petru 3:15).

În timpul unei bătălii, un soldat a fost lovit de un glonț exact în buzunarul de la haina militară. A rămas însă nevătămat din pricina unei monede aflate în buzunarul lovit de glonț și pe care scria DEI GRATIA (prin harul lui Dumnezeu). Această întâmplare l-a pus pe gânduri. Aceasta l-a determinat să citească o broșură pe care a primit-o de la un creștin înainte de a pleca de acasă. În urma citirii acestei broșuri a devenit credincios.

Dragă prietene, ești nemântuit? Ai avut și tu astfel de experiențe asemănătoare? Atunci admiră și adoră acest har, gratuit, al lui Dumnezeu și roagă-te să te conducă la pocăință. Cauți căile vieții? Adu-ți aminte de cuvintele DEI GRATIA (prin harul lui Dumnezeu) și nu uita că prin harul lui Dumnezeu suntem mântuiți. Harul este un dar nemeritat, dar Dumnezeu ți-l oferă. Ce frumos sună aceasta pentru aceia care nu-l merită. Crimele sunt iertate, păcatele sunt aruncate în marea uitării de Mântuitorul nostru din dragoste, favoare și har. Cuvântul "har" are același înțeles ca și cuvântul "gratis". Rugăciunea lui Wickliffe a fost: "Doamne, mântuiește-mă gratis". Niciun fel de muncă (efort) nu ți-ar putea procura sau oferi mântuirea, ci doar Dumnezeu. El ți-o oferă gratis, fără niciun fel de plată.

Harul îl primim prin credința în Isus Cristos. Oricine crede în El nu va fi judecat (condamnat). O, păcătosule, permite-I lui Dumnezeu să-ți dea harul de a privi la Isus și de a trăi. Privește acum, astăzi este ziua acceptării.

C.H. Spurgeon


Mântuire