Înapoi
Acasă
Biblia

Nevoile dimineții


O, Dumnezeule, Autorul tuturor lucrurilor bune, vin înaintea Ta pentru harul cerut de sarcinile și evenimentele unei noi zile. Pășesc într-o lume stricată; port în mine o inimă păcătoasă. Știu că fără Tine nu pot face nimic, știu că orice lucru de care mă voi ocupa, cât ar fi el de inofensiv, poate fi o ocazie să păcătuiesc, dacă nu sunt păzit de puterea Ta. Sprijină-mă și voi fi în siguranță.
Păzește-mi înțelegerea de subtilitățile păcatului, dragostea de iubirea de idoli, caracterul de pata viciilor, mărturisirea de orice formă de păcat. Ajută-mă să nu fac nici un lucru peste care să nu pot implora binecuvântarea Ta și în care să nu pot invita cercetarea Ta. Dă-mi izbândă în tot ce fac după voia Ta, sau pregătește-mă pentru dezamăgire. Nu-mi da nici sărăcie, nici bogăție. Hrănește-mă cu hrana potrivită pentru mine, ca să nu mă satur și să mă lepăd de Tine, spunând: "Cine este Domnul?", sau să fiu sărac, să fur și să iau în deșert Numele Tău.
Fie ca orice făptură să fie bună pentru mine prin rugăciune și prin voia Ta. Învață-mă cum să mă folosesc de lume, dar să nu abuzez de ea, cum să-mi îmbunătățesc talentele, cum să răscumpăr timpul, cum să mă apropii cu înțelepciune de cei din afară și cu bunătate de cei dinăuntru, cum să fac bine tuturor, în special creștinilor. Iar toată slava să-Ți fie adusă Ție.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului