Înapoi
Acasă
Biblia

În rugăciune


O, Doamne, în rugăciune mă lansez departe în lumea veșniciei, iar pe acel mare ocean sufletul meu triumfă peste toate relele de pe aceste țărmuri ale morții. Timpul, cu toate amuzamentele lui vesele și dezamăgirile crude, nu apare niciodată mai lipsit de importanță ca acum.
În rugăciune, văd că sunt nimic; descopăr că inima mea Te vrea cu intensitate și tânjește cu o sete aprinsă să trăiască pentru Tine. Binecuvântate să fie vânturile puternice ale Duhului care mă împing cu viteză spre Noul Ierusalim.
În rugăciune toate lucrurile de aici de jos dispar, nimic nu mai mi se pare important în afară de sfințenia inimii și mântuirea altora.
În rugăciune toate grijile mele lumești, toate temerile și neliniștile dispar, sunt la fel de lipsite de semnificație ca o suflare de vânt.
În rugăciune sufletul meu jubilează înăuntrul meu gândindu-se la ce faci Tu pentru biserica Ta și tânjește ca Numele Tău măreț să fie lăudat de păcătoșii care se întorc în Sion.
În rugăciune sunt ridicat deasupra încruntărilor și lingușirilor vieții, gustând din bucuriile cerești; intrând în lumea veșniciei, mă pot dărui Ție din toată inima mea, să fiu al Tău pentru veșnicie.
În rugăciune îmi pot așeza toate grijile în mâinile Tale, să fiu în întregime la dispoziția Ta, neavând o voință proprie sau vreun interes al meu.
În rugăciune pot mijloci pentru prieteni, pastori, păcătoși, biserică, ca să vină Împărăția Ta, cu cea mai mare libertate, nădejde aprinsă, așa cum un fiu vine înaintea tatălui său, cum vine cineva înaintea iubitului său.
Ajută-mă să fiu în întregime o rugăciune și să nu încetez vreodată să mă rog.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului