Înapoi
Acasă
Biblia

Mărturisire și cerere


Doamne sfinte, am păcătuit de nenumărate ori, sunt vinovat de mândrie și necredință, nu am găsit gândurile Tale în Cuvântul Tău, am neglijat să-Ți caut fața în viața de zi cu zi. Nelegiuirile și greșelile mele îmi pun în față o listă de acuzații, dar Te binecuvântez pentru că ele nu vor sta împotriva mea, căci toate au fost aruncate asupra lui Hristos. Continuă să-mi subjugi stricăciunile și dă-mi harul să trăiesc deasupra lor. Nu lăsa ca pasiunile firii sau poftele minții să-mi stăpânească duhul, ci Tu să mă conduci în libertate și cu putere.
Îți mulțumesc pentru multele rugăciuni care mi-au fost refuzate. Am cerut cu gând rău și nu am primit, m-am rugat motivat de pofte și am fost respins, am tânjit după Egipt și am primit pustia. Continuă-Ți cu răbdare lucrarea, răspunde-mi cu "nu" la rugăciunile greșite și schimbă-mă ca să pot accepta răspunsul Tău. Curăță-mă de orice dorință greșită, de orice aspirație josnică, de tot ce e contrar legilor Tale. Îți mulțumesc pentru înțelepciunea și dragostea Ta, pentru toate actele de disciplină prin care trec, pentru că uneori mă treci prin foc ca să cureți aurul din mine și să îndepărtezi zgura.
Nici o încercare nu e prea greu de îndurat în comparație cu sentimentul păcatului. Dacă m-ai lăsa să aleg între a trăi în plăcere, dar păstrându-mi păcatele, și a le arde în focul încercării, dă-mi întristarea care sfințește. Eliberează-mă de orice obicei păcătos, de orice acumulare a vechilor păcate, de orice întunecă strălucirea harului Tău în mine, de orice mă împiedică să îmi găsesc plăcerea în Tine. Atunci Te voi binecuvânta, Dumnezeul lui Israel, pentru că m-ai ajutat să fiu un om integru.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului