Înapoi
Acasă
Biblia

Purificare


Doamne Isuse, eu păcătuiesc. Ajută-mă să nu încetez vreodată să sufăr din această cauză, să nu fiu niciodată mulțumit de mine însumi, să nu mă gândesc vreodată că am ajuns la desăvârșire. Omoară-mi invidia, poruncește limbii mele, calcă-mi în picioare eul. Dă-mi har să fiu sfânt, bun, prietenos, curat, pașnic, să trăiesc pentru Tine, nu pentru mine, să iau ca model cuvintele Tale, faptele Tale, Duhul Tău, să fiu transformat după chipul Tău, să-Ți fiu consacrat în totalitate, să trăiesc în întregime pentru slava Ta.
Eliberează-mă de dragostea pentru lucrurile necurate, de tovărășiile rele, de dominația pasiunilor păcătoase, de zahărul dar și amărăciunea păcatului; ajută-mă ca, fiindu-mi scârbă de mine, cu adâncă remușcare, cu o inimă care Te caută cu zel, să vin înaintea Ta, să mă arunc înaintea Ta, să mă încred în Tine, să strig către Tine, să fiu eliberat de Tine.
O, Dumnezeule Veșnic, ajută-mă să înțeleg că toate lucrurile sunt umbre, doar Tu ești real; toate lucrurile sunt nisipuri mișcătoare, doar Tu ești un munte; toate lucrurile se clatină, doar Tu ești o ancoră; toate lucrurile sunt ignoranță, doar Tu ești înțelepciune.
Dacă viața mea trebuie să fie un creuzet în mijlocul focului arzător, așa să fie, însă Tu să stai la gura cuptorului, veghind ca nimic din ce e prețios să nu se piardă. Dacă păcătuiesc cu voia și sunt întristat, sunt chinuit, în harul Tău îndepărtează-mi jalea și dă-mi muzica; îndepărtează-mă sacul și îmbracă-mă cu frumusețe; liniștește-mi suspinele și umple-mi gura cu cântări, apoi dăruiește-mi o vreme de vară ca și creștin.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului