Înapoi
Acasă
Biblia

Odihna în Dumnezeu


O, Dumnezeule Prea Înalt și slăvit, gândul la seninătatea Ta infinită mă întărește, pentru că trudesc și mă spetesc muncind, neliniștit și întristat, dar Tu ești întotdeauna pacea desăvârșită. Planurile Tale nu Îți provoacă temeri sau neliniști că nu se vor împlini, ele sunt la fel de statornice ca dealurile veșnice. Puterea Ta nu cunoaște margini, bunătatea Ta nu are limite. Tu aduci ordinea în mijlocul confuziei, iar înfrângerile mele sunt biruințele Tale: Domnul, Dumnezeul Atotputernic domnește!
Vin la Tine ca un păcătos cu neliniștile și întristările mele, ca să las orice grijă asupra Ta, fiecare păcat având nevoie de sângele scump al lui Hristos; trezește o spiritualitate adâncă în inima mea; ajută-mă să trăiesc aproape de Marele Păstor, să-I aud vocea, să-I recunosc glasul, să-I urmez chemarea. Păzește-mă de dezamăgire și fă-mă să rămân în adevăr, păzește-mă de rele și ajută-mă să umblu în puterea Duhului. Dă-mi o credință mai intensă în adevărurile veșnice, întipărind în mine prin experiență lucrurile pe care le cunosc; nu mă lăsa să mă rușinez de adevărul Evangheliei, ca să-i pot purta ocara, să o pot apăra, să Îl văd pe Isus în esența ei, să văd în ea puterea Duhului.
Doamne, ajută-mă, pentru că adesea sunt căldicel sau rece; necredința îmi distruge încrederea, păcatul mă face să Te uit. Fă ca buruienile care cresc în sufletul meu să fie tăiate de la rădăcină. Ajută-mă să înțeleg că trăiesc cu adevărat doar atunci când trăiesc pentru tine, toate celelalte lucruri sunt fără valoare. Doar prezența Ta mă poate face sfânt, devotat, puternic și fericit. Rămâi în mine, Dumnezeule plin de har.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului