Înapoi
Acasă
Biblia

Păcătosul trezit


O, suflete fără ținere de minte, trezește-te din visurile tale rătăcitoare; întoarce-te de la urmărirea deșertăciunilor, privește înăuntru, înainte, în sus, uită-te la tine, gândește-te la tine, cine și ce ești, de ce ești aici, ce vei fi în curând.
Ești o făptură a lui Dumnezeu, formată și modelată de El, găzduită într-un trup la fel ca un păstor în cortul lui; nu vrei să cunoști căile lui Dumnezeu?
O Dumnezeule, Binefăcătorul meu rănit, neglijat și provocat, când mă gândesc la măreția Ta și la bunătatea Ta, mi-e rușine de insensibilitatea mea, roșesc și nu îndrăznesc să-mi ridic fața, pentru că în nebunia mea am greșit.
Să continui să te neglijez, când fiecare din făpturile Tale cu rațiune ar trebui să Te iubească și să profite de orice ocazie ca să-Ți fie plăcută?
Mărturisesc că nu ai fost în toate gândurile mele, cunoașterea Ta ca scop suprem al ființei mele a fost neglijată, nu m-am gândit niciodată cu seriozitate la nevoile inimii mele.
Dar, chiar dacă mintea mea este confuză și împărțită, natura mea este pervertită, totuși, dorințele mele tainice sunt încă după Tine.
Nu mă lăsa să întârzii să vin la Tine; zdrobește vraja fatală care îmi leagă dorințele mele păcătoase, și dă-mi o minte fericită care se odihnește în Tine, pentru că Tu m-ai făcut și nu mă poți uita.
Lasă Duhul Tău să mă învețe lecțiile vitale despre Hristos, pentru că pricep cu greutate; ascultă-mi plânsul și suspinul.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului