Înapoi
Acasă
Biblia

Lucrarea Duhului


O, Dumnezeule Duh Sfânt, Cel care vii de la Tatăl și de la Fiul, ai milă de mine.
Când Tu ai plutit la început deasupra haosului, a luat naștere ordinea, frumusețea a împodobit lumea, roadele au început să apară.
Lucrează, Te rog, în inima mea tulburată; îndepărtează slăbiciunile dorințelor mele stricate și a poftelor urâcioase; ridică ceața și întunericul necredinței; luminează-mi sufletul cu lumina curată a adevărului; fă-mi inima la fel de aromată ca grădina paradisului, bogată cu orice rod bun, înfrumusețată cu har ceresc, strălucitoare cu razele luminii divine.
Împlinește în mine slava slujbei Tale divine; fii mângâietorul meu, lumina, călăuzitorul, cel care mă sfințește; ia din lucrurile lui Hristos și arată-le sufletului meu; fă ca prin Tine să pot învăța mai mult despre dragostea Ta, harul, mila, credincioșia și frumusețea Ta; condu-mă la cruce și arată-mi rănile Lui, natura odioasă a păcatului, puterea lui Satan; fă-mă ca acolo să-mi văd păcatele în cuiele care L-au țintuit, în sforile care L-au legat, în spinii care L-au apăsat, în sulița care L-a străpuns.
Ajută-mă să descopăr în moartea Lui realitatea și imensitatea dragostei Sale.
Deschide pentru mine minunate volume de adevăr în cuvintele Sale: "S-a sfârșit".
Mărește-mi credința în cunoștința clară a răscumpărării obținute, a ispășirii terminate, a satisfacției aduse, a îndepărtării vinei; datoria mea a fost plătită, păcatele mi-au fost iertate, ființa mea a fost răscumpărată, sufletul mi-a fost mântuit, iadul a fost înfrânt, cerul s-a deschis, veșnicia e a mea.
O, Duhule Sfânt, sădește adânc în mine aceste lecții mântuitoare.
Scrie-le pe inima mea, pentru ca să trăiesc urând păcatul, să fug de el, să-L iubesc pe Hristos; nu lăsa planurile diavolului să mă ispitească sau să mă înșele.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului