Înapoi
Acasă
Biblia

Sfârșitul anului


O, iubire neasemuită, Tu ești bun atunci când dai și atunci când iei, când soarele strălucește peste mine și când noaptea mă împresoară.
M-ai iubit înainte de întemeierea lumii, în dragostea Ta mi-ai răscumpărat sufletul; încă mă iubești, în ciuda inimii mele împietrite, a nerecunoștinței mele și a neîncrederii mele.
Bunătatea Ta m-a însoțit încă un an, m-a condus prin pustia schimbătoare, când am dat înapoi m-a ajutat să înaintez, când am pierdut teren m-a ajutat să avansez.
Bunătatea Ta va fi cu mine și în anul care vine; îmi înalț pânzele și ridic ancora, cu Tine ca pilot binecuvântat al viitorului meu, așa cum ai fost și al trecutului meu.
Te binecuvântez pentru că mi-ai acoperit ochii în fața apelor dinaintea mea.
Dacă ai hotărât vremuri de încercare, Tu vei fi cu mine și în ele; dacă trebuie să trec prin furtuni de persecuții și ispite, nu mă voi îneca; dacă trebuie să mor, Îți voi vedea fața mai curând; dacă mă așteaptă un sfârșit dureros, dă-mi harul ca credința să nu mi se clatine; dacă trebuie să fiu alungat din slujba pe care o iubesc, nu pot veni cu nici o pretenție; Tu să fii slăvit în mine în mângâiere și încercare, ca un vas ales, gata întotdeauna să fie folosit de Tine.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului