Înapoi
Acasă
Biblia

Dragoste pentru Isus


Doamne Isuse, dacă Te iubesc, sufletul meu Te caută, însă cum să Te caut dacă dragostea mea pentru Tine nu rămâne aprinsă în acest scop?
Oare Te iubesc pentru că ești bun și numai Tu îmi poți face bine?
E bine că nu privești spre mine, pentru că sunt păcătos și egoist; totuși, eu Te caut, iar când Te voi găsi, nu mânia Ta mă va mistui, ci dragostea Ta dulce mă va învălui.
Tu stai ca o stâncă între soarele arzător și sufletul meu, iar eu locuiesc la umbra Ta cu cei aleși.
Când mintea mea lucrează fără Tine, ea nu produce decât înșelăciune și amăgire; Când sentimentele mele lucrează fără Tine, nu se vede nimic, doar fapte moarte.
O, cât de multă nevoie am ca Tu să locuiești în mine, pentru că ochii mei naturali nu Te pot vedea, însă trăiesc prin credința în Cel a cărui față este mai strălucitoare decât o mie de sori.
Când văd că tot păcatul se găsește în mine, toată rușinea e a mea, fă-mă să cunosc că tot binele e în Tine, a Ta e toată slava.
Nu mă lăsa să greșesc crezând că Tu apari în slavă atunci când o lumină ciudată îmi umple inima, ca și cum aceasta ar fi lucrarea glorioasă a harului, ci fă-mă să văd că adevărata Ta descoperire este atunci când Tu îmi eclipsezi toată slava personală și toată cinstea, plăcerea și binele acestei lumi.
Fiul apare în slavă atunci când se descoperă ca Cel ce depășește în strălucire întreaga creație, îi face pe oameni săraci în duh și îi ajută să-și găsească binele în El.
Ajută-mă să nu mă mai încred în mine, să înțeleg că tot ce am se găsește în Tine.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului