Înapoi
Acasă
Biblia

Dragostea lui Isus


O, Tată al lui Isus, ajută-mă să mă apropii de Tine cu cea mai adâncă reverență, nu cu îngâmfare, nu cu teamă slugarnică, ci cu îndrăzneală sfântă.
Tu depășești puterea mea de înțelegere, dar nu ești prea departe pentru dragostea mea.
Tu știi că Te iubesc mai mult decât orice, pentru că mai mult decât orice Tu ești vrednic de adorare, ești bun, desăvârșit.
Inima mea se topește de dragostea lui Isus, fratele meu, os din oasele mele, carne din carnea mea, căsătorit cu mine, mort pentru mine, înviat pentru mine; El e al meu iar eu sunt al Lui, s-a dăruit mie și pentru mine; nu sunt niciodată mai mult al meu decât atunci când sunt al Lui, nu sunt niciodată mai pierdut față de mine însumi ca atunci când mă pierd în El; atunci îmi găsesc adevărata mea umanitate.
Însă dragostea mea e înghețată și rece, gheață și zăpadă; fie ca dragostea Lui să mă încălzească, să-mi ușureze povara, să fie cerul meu; ea să se descopere și mai mult pentru mine în toată autoritatea ei pentru ca dragostea mea pentru El să fie mai aprinsă și mai strălucitoare. Valul puternic al dragostei Sale veșnice să acopere stâncile păcatului și îngrijorării; apoi duhul meu să plutească deasupra acelor lucruri care altfel mi-ar fi distrus viața.
Fă-mă roditor ca să trăiesc pentru acea dragoste, caracterul meu să devină mai frumos în fiecare zi.
Dacă în mine se văd urme ale dragostei lui Hristos, fie ca El să lucreze în mine cu pensula Lui divină până când pictura va fi terminată iar eu voi fi o reproducere desăvârșită a Lui, Stăpânul meu.
O, Doamne Isuse, vino la mine; O, Duhule Sfânt, rămâi cu mine; O, Sfinte Tată, privește la mine cu îndurare din pricina preaiubitului Tău.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului