Înapoi
Acasă
Biblia

Hristos e totul


O, Iubitul meu a cărui dragoste e nemăsurată, fă-mă să văd tandrețea inimii Tale față de mine în ieslea nașterii Tale, în grădina agoniei Tale, pe crucea suferinței Tale, în mormântul învierii Tale, în cerul mijlocirii Tale.
Cu acest gând în minte, îmi înfrunt cu îndrăzneală dușmanul, îi calc în picioare ispitele, rezist în fața uneltirilor lor, renunț la lume, sunt viteaz pentru adevăr.
Pune în mine un sentiment adânc al relației mele sfinte cu Tine, ca Mire spiritual, ca Tovarăș al lui Iehova, ca Prieten al păcătoșilor.
Mă gândesc la gloria Ta și la răutatea mea, la măreția Ta și la inferioritatea mea, la frumusețea Ta și la urâțenia mea, la puritatea Ta și la murdăria mea, la neprihănirea Ta și la nelegiuirea mea.
M-ai iubit din veșnicie cu o dragoste neschimbătoare, ajută-mă să Te iubesc așa cum sunt iubit.
Te-ai dat pentru mine, ajută-mă să mă dăruiesc Ție. Ai murit pentru mine, ajută-mă să trăiesc pentru Tine, în fiecare clipă a vieții mele, în fiecare moment al minții mele, cu fiecare bătaie a inimii mele.
Nu mă lăsa să cochetez cu lumea și atracțiile ei, ci să pășesc alături de Tine, să ascult vocea Ta, să mă îmbrac cu harul Tău, să fiu împodobit cu neprihănirea Ta.
Amin.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului