Înapoi
Acasă
Biblia

Ajutor divin


Tu ești Dumnezeul binecuvântat, fericit în Tine Însuți, sursa fericirii în făpturile Tale, creatorul, binefăcătorul, stăpânul și susținătorul meu. Tu m-ai făcut și m-ai sprijinit, m-ai întărit și mi-ai împlinit dorințele, m-ai mântuit și m-ai păstrat; Tu poți în orice situație să-mi împlinești nevoile și să-mi alini suferințele.
Fă-mă să trăiesc prin Tine, să trăiesc pentru Tine, să nu fiu niciodată satisfăcut de progresul meu ca și creștin până nu voi fi asemenea lui Hristos; cu fiecare oră a vieții mele să mă conformez mai mult principiilor, caracterului și trăirii Lui. Fă ca dragostea Ta fără asemănare să mă constrângă la o ascultare sfântă, să facă din datorie o plăcere. Dacă alții văd în credința mea o prostie, în blândețea mea - o slăbiciune, în zelul meu - o nebunie, în nădejdea mea - o iluzie, în faptele mele - ipocrizie, fă-mă să mă bucur că sufăr pentru Numele Tău.
Păstrează-mi pasul ferm înspre țara bucuriilor veșnice, paradisul care e adevărata mea moștenire. Sprijină-mă cu tăria cerului ca să nu dau niciodată înapoi, sau să doresc plăceri false care se transformă în nimicuri. În călătoria mea spre cer, prin harul Tău fă-mă să fiu cunoscut ca un om care nu are alt țel decât o dorință arzătoare pentru Tine, pentru binele și mântuirea semenilor mei.

Tradus de Florin Vidu


Cuprins | Umblarea Creștinului